Kunststof kettingruimers voor rechthoekige bezinktanks zijn hét antwoord op de vele uitdagingen in de slibverwijdering op RWZI’s en in industriële zuiveringen: Corrosie, slijtage of onderdelen die niet meer verkrijgbaar zijn. Met de kettingruimers van Boeg laat u deze problemen ver achter u. Maar de échte grote plus zit ‘m in een kettingruimsysteem dat past in elke bestaande situatie. Boeg verzorgt de engineering, installatie en service van complete installaties en de ombouw van bestaande systemen naar kunststof kettingruimers.

Past in elke bezinktank

Componenten haken volledig aan op de bestaande situatie in uw bezinktank

Licht en sterk

Minder aandrijfvermogen nodig met behoud van sterkte

Onderhoudsarm

Watergesmeerd, dus geen extra vetsmering nodig

Corrosievrij en slijtagearm

Kunststof transportkettingen en kettingwielen. Roestvaststalen assen en geleidingen en kunststof slijtdelen

Hoe werkt drijflaagruiming in bezinktanks

In de bezinktank wordt het slib van het water gescheiden via discrete bezinking. In dit proces speelt de kunststof kettingruimer een cruciale rol. De ruimer bestaat uit twee parallelle kettingen waar op vaste afstanden schrapers zijn gemonteerd. Deze transporteren het bezonken slib naar de slibtrechter aan de voorzijde van de bezinktank. Zo zorgen zij voor continue ruiming van bodem- en drijflaagslib in industriële en communale afvalwaterzuiveringen.

Pasklaar antwoord

Anders dan conventionele slibruimsystemen is de kunststof kettingruimer van Boeg opgebouwd uit losse componenten die naadloos aansluiten op uw bestaande ruimerinstallatie. Of het nu gaat om de geometrie van uw bezinktank of de samenstelling van het afvalwater. Onze kettingruimer heeft op elke situatie een pasklaar antwoord.

Robuust en licht

Kunststof wekt niet direct de associatie op met sterk, maar dat is het wel. Met een breekkracht van 100 kN is onze  HS730 Loop-chain zelfs de sterkste kunststof ruimerketting ter wereld. Robuust én licht waardoor minder aandrijfvermogen nodig is.

Makkelijk in onderhoud en langere levensduur

In tegenstelling tot stalen kettingen is het onderhoud van kunststof kettingen veel gemakkelijker door het lichte gewicht. Bovendien gaan kunststof componenten veel langer mee dan stalen.

Download brochure Kunststof kettingruimers voor bezinktanks

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Download Brochure

 

Neem direct contact met ons op

Gert-Jan Schoterman
Projectmanager

+31 70 3470385

+31 6 53746203

Neem contact op

Interessant voor uw netwerk?

Deel dan deze pagina op onderstaande sociale media: