Extreme condities, hoge temperaturen, corrosie, slijtage of onderdelen die niet meer verkrijgbaar zijn. Het primaire behandelingsproces van afvalwater op raffinaderijen kent vele uitdagingen. Met de kunststof kettingruimers van Boeg behoren deze problemen tot het verleden. De grootste plus zit ‘m in een kettingruimsysteem dat past in elke API-bassin. Boeg verzorgt de engineering, installatie en service van complete installaties en de ombouw van bestaande systemen naar kunststof kettingruimers. 

Zeer sterke transportketting

Bestand tegen hoge temperaturen, agressieve- en abrasieve watercondities en hoge slibbelasting

Alles in kunststof

De assen, geleidingen en het bevestigingsmateriaal zijn leverbaar in kunststof

Hoe werkt een kunststof kettingruimer in API-bassins

In een API-bassin wordt olie van water gescheiden met behulp van de zwaartekracht. Olie is lichter dan water, waardoor de oliedeeltjes naar boven bewegen. Tegelijkertijd bewegen zwaardere delen zoals zand naar beneden. De kunststof kettingruimers hebben in dit proces een dubbele functie. Ze romen niet alleen de olie en vetlaag van het afvalwater af, maar duwen ook het bodemslib naar de centrale slibtrechter.

Pasklaar antwoord

Anders dan conventionele slibruimsystemen is de kunststof kettingruimer opgebouwd uit losse componenten die naadloos aansluiten op uw bestaande API-installatie. Of het nu gaat om extreem hoge temperaturen of een agressieve samenstelling van het afvalwater. Met onze kettingruimer heeft u op elke situatie een pasklaar antwoord.

Robuust en licht

Kunststof wekt niet direct de associatie op met sterk, maar dat is het wel. Met een breekkracht van 100 kN is onze HS730 Loop-chain zelfs de sterkste kunststof ruimerketting ter wereld. Robuust én licht waardoor minder aandrijfvermogen nodig is.

Makkelijk in onderhoud en langere levensduur

Anders dan stalen kettingen is het onderhoud van kunststof kettingen veel gemakkelijker door het lichte gewicht. Bovendien gaan kunststof componenten veel langer mee dan stalen.

Download brochure Kunststof kettingruimers voor API bassins

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Download Brochure

 

Neem direct contact met ons op

Gert-Jan Schoterman
Projectmanager

+31 70 3470385

+31 6 53746203

Neem contact op

Interessant voor uw netwerk?

Deel dan deze pagina op onderstaande sociale media: