RWZI’s staan middenin de energietransitie. Sommige gaan zelfs voor energieneutraal. En dat is een uitdaging, want het zuiveren van afvalwater kost veel energie. De beluchting is naar verhouding de grootste energieverbruiker. De nieuwste generatie hoogrendement puntbeluchters leveren een substantieel aandeel in het besparen van energie.

Hoge rendementen (kg O2/kWh)

Door zeer fijne druppels spatpatroon

Groot bereik zuurstofinbreng (5 > 400 kg O2/h)

Maximale zuurstofinbreng onder een minimaal energieverbruik

Goede mix- en voortstuweigenschappen

Voor een goede zuurstofoverdracht en snelheid 

Lage hydraulische krachten

Duurzaam in gebruik

Beluchting met puntbeluchters: hoe werkt het?

In de beluchtingstank zit actiefslib dat miljoenen bacteriën bevat. Deze zetten de afvalstoffen in het afvalwater om in onschadelijke stoffen als water en kooldioxide. Om dit actiefslibproces op gang te houden, moet het water continu worden voorzien van zuurstof. Puntbeluchters brengen het water in de beluchtingstank in contact met de buitenlucht. Tegelijkertijd zorgen zij voor een goede mixing en voortstuwing van het slibhoudende- en beluchte water in het beluchtingsbassin.

Energiezuinige vervanging tegen lage kosten

Nieuwe technologieën doen hun intrede in de waterzuivering. Hoe zorgt u ervoor dat deze zich vertalen in een energiezuinige vervanging tegen relatief lage kosten? 

Download praktijk case Puntbeluchters

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Download Praktijk Case

Aqua dynamische vormgeving

Hoe kleiner de waterdruppeltjes, hoe meer en efficiënter er zuurstof kan worden ingebracht. De sterplaat van de puntbeluchter zorgt samen met de aqua dynamische vormgeving van de schoepen voor een zeer fijn, en relatief cirkelvormig spatpatroon.

Past altijd

De nieuwste generatie hoogrendement puntbeluchters zijn gebaseerd op een uniek concept dat aansluit op elk systeem. Zo kan de beluchter in stapjes van 2,5 cm traploos worden opgeschaald van een naar zelfs vier meter. Met een frequentieregeling kan onder elke gewenste conditie voldoende zuurstof worden ingebracht tegen een minimaal energieverbruik.

Optimaal resultaat tegen relatief lage kosten

Combineert u de hoogrendement puntbeluchter met een nieuwe tandwielkast en een nieuwe elektromotor met rendementsklasse IE3 of IE4, dan bereikt u een optimaal resultaat tegen relatief lage kosten.

Download brochure Puntbeluchters

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Download Brochure

Neem direct contact met ons op

Gert-Jan Schoterman
Projectmanager

+31 70 3470385

+31 6 53746203

Neem contact op

Interessant voor uw netwerk?

Deel dan deze pagina op onderstaande sociale media: